MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİNDE İŞLEVSEL PİYANO BECERİLERİNİN ÖNEMİ ve İŞLEVSEL PİYANO BECERİLERİNİN KULLANIMINDA GRUP PİYANO EĞİTİMİNİN YERİ

Author:

Year-Number: 2018-27
Yayımlanma Tarihi: null
Language : null
Konu : Müzik Eğitimi
Number of pages: 273-290
Mendeley EndNote Alıntı Yap

Abstract

Bu araştırmanın amacı müzik öğretmenliği lisans eğitiminde ihtiyaç duyulan işlevsel piyano becerilerinin kazanımında ve geliştirilmesinde katkısı olan grup piyano eğitimi hakkında bilgilere yer vermektir. Temel müzik bilgilerinin ve işlevsel piyano becerilerinin öğrenilmesine olanak sağlayan, öğrencilerin sosyal yönden gelişmesine ve özgüven içinde öğrenmelerine imkân veren grup dersleri, grup piyano dersleri olarak da işlenmektedir. Grup piyano eğitimi, grup içinde en az iki piyano ve iki öğrenci ile farklı amaçlardaki yaş gruplarına uygulanabilinen, programında piyanoda işlevsel becerilerin geliştirilmesini konu alan bir öğretim yaklaşımıdır. Müzik eğitimi kurumlarında performans ve teknik çalışmaların yanı sıra işlevsel piyano becerilerinin de program kapsamında uygulanması gerekmektedir. Grup piyano dersleri, performans becerilerinin yanı sıra işlevsel becerilerin gelişmesine imkân sağlamaktadır. Bu sayede müzik öğretmeni adayları gelecekteki mesleki ihtiyaçlarına daha iyi hazırlanacaklardır. Çalışmada grup piyano eğitimi ile genel müzik programı dâhilinde müzik öğretmenlerinin amaçlarına ne kadar iyi ulaştığı açıklanmış, grup piyano programının müzik eğitimi müfredat programlarında yer alabileceği önerisi sunulmuştur.

Keywords

Abstract

The aim of this research is to give information about Group piano education which contributes to the acquisition and development of functional piano skills needed in music teaching undergraduate education. Group lessons, which enable students to learn basic music knowledge and functional piano skills, and which enable students to learn in self-confidence, are also taught as group piano lessons. Group piano education is a teaching approach that including development of functional skills in the piano in its program and group piano education and can be applied to age groups with different purposes on condition that at least two piano and two students within the group. In addition to performance and technical studies in music education institutions, functional piano skills are also required to be implemented within the scope of the program. The group piano lessons enable the development of functional skills as well as performance skills. In this way, the music teacher candidates will be better prepared for their future professional needs. In the study, it was explained how well the music teachers achieved their goals within the group piano education and general music program, and the group piano education curriculum programs were offered.

Keywords